Wat is er nodig voor het opzetten van een marktplaats site?

Geplaatst op 06-05-2022

Wanneer u een marktplaats site wilt opzetten, dienen er een aantal zaken goed geregeld te worden. In eerste instantie zult u een passende domeinnaam moeten registreren. Maar met alleen een domeinnaam bent u er nog niet, want ook zult u een website moeten plaatsen. Hiervoor is het nodig om een webhosting pakket af te sluiten.

Zowel domeinnaam als webhosting kunnen bij dezelfde hostingpartij worden ondergebracht, maar dit is niet noodzakelijk. Aanbiedingen die providers op een bepaald moment hebben, kunnen ervoor zorgen dat het op een specifiek tijdstip aantrekkelijk is om de domeinnaam bij de ene partij te registreren en de webhosting bij een andere partij.

Wanneer u een domeinnaam heeft geregistreerd en webhosting heeft afgesloten, zult u niet meteen een website hebben. U kunt zelf een script programmeren voor een marktplaats site, maar dit kost tijd en vereist kennis. Wilt u zelf geen script bouwen, dan kunt u het Marktplaats Script van Vrolijk Internet Services gebruiken. Dit script is uitgerust met alle benodigdheden voor het opzetten en onderhouden van een advertentie website.

Met dit script is het voor adverteerders zeer makkelijk om zich aan te melden via uw website en nieuwe advertenties op uw website te zetten. Daarbij kunnen bij de advertenties afbeeldingen worden geplaatst door de adverteerder.

Men kan via een formulier dat bij iedere afzonderlijke advertentie kan worden opgevraagd, een reactie sturen op een advertentie. Bij een nieuwe reactie wordt er een bericht gestuurd naar het e-mailadres van de adverteerder om hem op de hoogte te stellen. De adverteerder kan hier vervolgens op reageren.

Verder kan een adverteerder bij een advertentie instellen dat er mag worden geboden. Ook wanneer er een nieuw bod binnenkomt, zal de adverteerder per e-mail een bericht ontvangen. Via de site kan een adverteerder zeer gemakkelijk een bericht sturen naar iedereen die een bod heeft ingestuurd.